Λινό: Το μυστικό συστατικό για μια άνετη καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα

Το καλοκαίρι σημαίνει να παραμένετε δροσεροί και άνετοι, και όταν πρόκειται για την γκαρνταρόμπα σας, υπάρχει ένα μυστικό συστατικό που μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά – το λινό. Αυτό το φυσικό  ύφασμα αποτελεί εδώ και καιρό βασικό στοιχείο της μόδας για τον ζεστό καιρό, και για καλό λόγο. Με τις ελαφριές και υγροαπορροφητικές του ιδιότητες, το λινό σας κρατάει φρέσκους και στεγνούς ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες. Αλλά δεν πρόκειται μόνο για πρακτικότητα – το λινό αποπνέει επίσης αβίαστο στυλ για effortless εμφανίσεις και φινέτσα. Είναι το βασικό κομμάτι που αναβαθμίζει κάθε καλοκαιρινό στυλ.

Οι best dressed fashionistas το φορούν για κάθε relaxed εμφάνιση τους.  Η διακριτική υφή του και το χαλαρό ντύσιμό του προσθέτουν μια πινελιά πολυτέλειας σε κάθε ντύσιμο, είτε ντύνεστε καλά για μια καλοκαιρινή βραδιά είτε χαλαρά σε μια χαλαρή μέρα στην παραλία. Από αέρινα λινά πουκάμισα και φορέματα μέχρι κομψά λινά παντελόνια και σορτς, αυτό το ευέλικτο ύφασμα προσφέρει άπειρες δυνατότητες για τη δημιουργία μιας κομψής και άνετης καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας. Γιατί, λοιπόν, να μην αγκαλιάσετε τη μαγεία του λινού και να απογειώσετε το καλοκαιρινό σας στυλ σε ένα εντελώς νέο επίπεδο;

Πλεονεκτήματα για το λινό ύφασμα το καλοκαίρι

  • Δροσερό

Το λινό είναι ίσως το πιο δροσερό ύφασμα που μπορείτε να φορέσετε το καλοκαίρι. Οι ίνες του επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα, αφήνοντας το δέρμα σας να αναπνέει και να αισθάνεται δροσερό ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαμβάνετε τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς να ανησυχείτε για τον ιδρώτα και την αίσθηση του στεγνού υφάσματος πάνω σας.

  •  Φιλικό προς το περιβάλλον

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του λινού είναι η φιλικότητά του προς το περιβάλλον. Το λινό προέρχεται από τη φυτική ίνα του λιναριού, το οποίο απαιτεί λιγότερο νερό από άλλα καλλιεργούμενα φυτά, όπως το βαμβάκι. Επιπλέον, το λινάρι είναι ανθεκτικό και δεν χρειάζεται τη χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων για την καλλιέργειά του. Αυτό σημαίνει ότι φορώντας ρούχα από λινό, συνδυάζετε την άνεση με την προστασία του περιβάλλοντος.

  • Κομψό

Το λινό δεν είναι μόνο πρακτικό, αλλά και κομψό. Η φυσική του υφή προσθέτει μια διακριτική πινελιά στυλ σε οποιοδήποτε σύνολο. Μπορείτε να επιλέξετε μια αέρινη λινή φούστα για μια ρομαντική εμφάνιση, ή ένα κομψό λινό πουκάμισο για ένα επίσημο γεγονός. Ακόμα και σε πιο απλά καθημερινά σύνολα, το λινό προσδίδει μια αίσθηση κομψότητας και αυτοπεποίθησης.

Τάσεις στα ρούχα από λινό για την καλοκαιρινή σεζόν

  • Αέρινα φορέματα

Τα φορέματα από λινό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια για την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ελαφριές και αέρινες υφές τους προσφέρουν άνεση και δροσιά, ενώ η φυσική τους κίνηση δημιουργεί μια μοναδική και θηλυκή εμφάνιση. Μπορείτε να επιλέξετε ένα maxi φόρεμα για μια πιο επίσημη εμφάνιση, ή ένα midi φόρεμα για ένα πιο καθημερινό στυλ. Ανακαλύψτε ταξιδεύοντας ανάμεσα σε διάφορα σχέδια και χρώματα, και φορέστε τα με σανδάλια και μια κομψή τσάντα για ένα άψογο καλοκαιρινό look.

  •  Πουκάμισα λινά (Madiz)

Τα πουκάμισα από λινό προσφέρουν την άνεση και το στυλ που έχει αυτό το ύφασμα. Ένα λινό πουκάμισο είναι ιδανικό για μια χαλαρή βόλτα στην παραλία ή για μια βραδινή έξοδο. Μπορείτε να το συνδυάσετε με βερμούδες για ένα casual look, ή με ένα, επίσης, λινό παντελόνι και ένα λινό σακάκι για ένα πιο επίσημο στυλ. Όπως και να το φορέσετε, το λινό πουκάμισο θα σας κάνει να αισθάνεστε δροσερές και στυλάτες.

  • Λινά Σετ (Marks & Spenser)

Το λινό κάνει, λοιπόν, και φέτος takeover στην γκαρνταρόμπα μας. Το λινό σετ, δε, είναι το super trend που συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα φέτος. Από τον οίκο Max Mara μέχρι τον Balmain, και πάντα σε ουδέτερες αποχρώσεις, το λινό σετ είναι ότι πιο feminine υπάρχει. Μαζί με το λινό πουκάμισο θα έχετε ένα total look για κάθε summer chic εμφάνιση σας!

Κοιτάξτε προσφορές αλλά και eshop που έχουν από ρούχα μέχρι κοσμήματα και gadgets. Ακόμα και μετοχές μπορείτε να βρείτε, στο Mall μας. Στη συνέχεια, επισκεφτείτε το Shop μας, όπου θα βρείτε sustainable προϊόντα για να αγοράσετε. Φυσικά μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε με τα δικά σας προϊόντα προς πώληση, που αγαπάτε πολύ, αλλά δε χρειάζεστε πια.