Η λατρεμένη φίλη και συγγραφέας, Γεωργία Κακαλοπούλου, καταγράφει με λόγια γεμάτα ένταση και συναισθήματα τις ζωές που ονειρεύονται να ζήσουν οι χαρακτήρες της. Το βιβλίο της, “Και αν δεν σου το είπα σ’αγαπώ”, αποτελεί έναν ύμνο στην Αγάπη και την αθωότητα, εντυπωσιάζοντας το αναγνωστικό κοινό μέσα από τον πόθο και την εσωτερική αναζήτηση που προκαλεί. Απολαύστε την μέσα από τα μάτια της σε μια συνέντευξη που θα σας κάνει να ανακαλύψετε μια εντελώς διαφορετική προοπτική.

IMG_1435
1. Ποιος είναι ο κύριος ήρωας του βιβλίου και ποιος είναι ο κύριος κίνδυνος που αντιμετωπίζει;

Επιδιώκω να γράφω βιβλία όπου να μην υπάρχει ένας μονάχα κεντρικός ήρωας αλλά ένα ζευγάρι και να τοποθετώ χαρακτήρες γύρω του που έχουν το δικό τους ρόλο αλλά και βάθος σε κάθε μου ιστορία.

Στο Κι αν δε σου το είπα σ αγαπώ,  η κεντρική ηρωίδα , η Σύλια, της οποίας την ψυχοσύνθεση ανακαλύπτουμε λέξη τη λέξη είναι μια γυναίκα με πολλά τραύματα από το παρελθόν όπου έχει σφραγίσει σαν κοχύλι  και αρνείται να εμπιστευτεί και πάλι τους ανθρώπους, ακόμη και τον εαυτό της. Ο κίνδυνος σε εισαγωγικά, έρχεται από τον Ραούλ Φαμπρίτσι , έναν δούκα που συναντά κάτω από περιπετειώδεις συνθήκες και την αναγκάζει να πετάξει την πανοπλία της.

 

2. Ποιο είναι το παρελθόν της Σύλιας και πώς επηρεάζει την σχέση της με τον Ραούλ;

Κακοποιητικό παρελθόν όπως αυτό πολλών γυναικών στην εποχή μας αλλά και  αμέτρητων γυναικών σε όλο το παρελθόν της ανθρωπότητας κατά το οποίο ο άντρας προσπαθεί να επιβληθεί με τη βία σε ό,τι φοβάται.  Η Σύλια παλεύει με τους δαίμονες και τα φαντάσματα της και νικιέται ακόμη κι όταν συναντά τον Ραούλ. Εννοείται πως αυτό επηρεάζει την έντονη έλξη και οποιαδήποτε εξέλιξη ανάμεσα τους αλλά την πορεία αφήνω να την ανακαλύψουν οι αναγνώστες.

3. Ποιον ρόλο παίζει η χημεία μεταξύ του Ραούλ και της Σύλιας;

Υπέρτατο ρόλο αρχικά. Η χημεία των σωμάτων τους είναι μια μέθη που τους οδηγεί τον έναν στην αγκαλιά του άλλου. Το θέμα είναι πως στις σχέσεις δεν αρκεί μονάχα αυτό.

4. Ποιες είναι οι κύριες θεματικές που αναδεικνύονται στο βιβλίο;

Ο έρωτας αρχικά σε όλο του το μεγαλείο αλλά μέσα από το πρίσμα μιας γυναίκας που πολεμάει το παρελθόν της και ψάχνει να ανακαλύψει από την αρχή τον εαυτό της και το μέλλον της επειδή κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει παρακάτω αν πρώτα από όλα δεν τα έχει καλά με τον ψυχισμό και τα συναισθήματα του.

5. Ποια ήταν η αφετηρία για τον συγγραφέα να γράψει αυτή την ιστορία και ποια είναι τα μηνύματα που θέλει να μεταφέρει μέσω αυτής;

Ορμώμενη από όσα συμβαίνουν γύρω μας, με όλες αυτές τις γυναίκες που δέχονται κακοποίηση από νυν και πρώην συντρόφους και κατά πόσο επηρεάζει αυτό την ψυχική τους υγεία με βάση την σεξουαλικότητα τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όταν η ηρωίδα μου έρχεται αντιμέτωπη με τον απόλυτα έρωτα.  

Το κύριο μήνυμα του βιβλίου είναι πως καλό είναι να μάθουμε να στεκόμαστε και πάλι στα πόδια μας , να αποτάσσουμε το παρελθόν, να ξορκίζουμε το κακό και να φεύγουμε μακριά από ό,τι μας κάνει δυστυχισμένους και φυσικά να μην ξεχνάμε να λέμε σ αγαπώ, σε όσους το αξίζουν, σε όσους πασχίζουν για εμάς, σε όσους έχουμε δίπλα μας ή ακόμη και μακριά μας αλλά έχουμε χαρίσει ήδη ένα μεγάλο κομμάτι από την καρδιά μας.

 

Ευχαριστώ θερμά για την όμορφη συνέντευξη.

Γεωργία Κακαλοπούλου

IMG_1436

*Την συνέντευξη επιμελήθηκε η γνωστή συγγραφέας και ραδιφωνική παραγωγός Ηλιάνα Βολονάκη!