Kalamata Piglet
Ένα από τα πολλά που φημίζεται η Καλαμάτα, είναι και η γουρουνοπούλα της. Εκτός του ότι είναι ένα υπέροχο μέρος, που αξίζει κανείς να επισκεφτεί, έχει και υπέροχο φαγητό. Ανάμεσα σε αυτό και οι γουρουνοπούλες τους. Μην το παινευόμαστε, άλλωστε, στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέρος που να μην έχει την ομορφιά του. Πήραμε, λοιπόν, από την Καλαμάτα, την γουρουνοπούλα, και την φέραμε Αθήνα, για να πάρουμε μια γεύση. Θέλετε να σας πούμε τη συνταγή;
Kalamata Piglet
Αρχικά, ζητήστε απο τον κρεοπώλη πανσέτα γουρουνοπούλας και σπάλα. Όταν την πάρετε σπίτι χρειάζεται μια επεξεργασία για να βγει αυτή η νοστιμιά της. Σε ένα ταψί, απλώστε την γουρουνοπούλα και ξυρίστε την για να μην έχει τροχούλες και ξεπλύνετε την καλά. Ύστερα, πασπαλίψτε την με χοντρό αλάτι και λίγο πιπέρι και τρίψτε την καλά με ένα λεμόνι για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να ιδρώσει. Ρίχνετε λίγο νερό για να ψηθεί και σκεπάστε την με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Βάλτε την στο φούρνο στους 200 βαθμούς και στις τρεις ώρες ανοίξτε τον φούρνο για να προσθέσετε ένα ποτήρι λάδι. Αφήστε να ψηθεί άλλη μια ώρα περίπου, μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα της. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πατατούλες στα μισά του χρόνου ψησίματος για να μην καούν. Συνοδεύστε με τζατζίκι, χωριάτικο ψωμί και ντοματοσαλάτα. Για επιδόρπιο, καρπούζι και πεπόνι καλαματιανά.
Kalamata Piglet
Κοιτάξτε προσφορές αλλά και eshop που έχουν από ρούχα μέχρι κοσμήματα και gadgets. Ακόμα και μετοχές μπορείτε να βρείτε, στο Mall μας. Στη συνέχεια, επισκεφτείτε το Shop μας, όπου θα βρείτε sustainable προϊόντα για να αγοράσετε. Φυσικά μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε με τα δικά σας προϊόντα προς πώληση, που αγαπάτε πολύ, αλλά δε χρειάζεστε πια.