Εισαγωγή

Το κείμενο που ακολουθεί υπαγορεύεται στο podcast μέσω της εφαρμογής Spotify. Είναι το επεισόδιο “Η μόδα στον Μεσαίωνα Μέρος #2″ της σειράς History of Fashion.

Σε αυτό το επεισόδιο, θα μιλήσουμε για τα πρώιμα μεσαιωνικά έτη. 

Τι φορούσαν τότε σε είδος και ύφασμα?

Οι γυναίκες φορούσαν ένα λινό ύφασμα, μια τουνίκ κάτω από το βασικό χιτώνα και ένα εξωτερικό φόρεμα. Στο Νότο ήθελαν να δείξουν ομοιότητες στο ντύσιμό τους με την εποχή της Ρωμαικής αυτοκρατορίας. Ενώ, στην Ανατολή ξεχώριζαν χάρη στα φίνα ματαξωτά τους υφάσματα. 

Η μόδα των τουνίκ

Οι κοντές τουνίκ έρχονται στο προσκήνιο αυτήν την εποχή της ανθρωπότητας. Το χαρακτηριστικό γνώρισμά τους, ήταν ότι έμοιαζαν με το γράμμα ‘Τ’. Οι άντρες φορούσαν μια εσωτερική και μια εξωτερική τουνίκ, κρατημένη με μια ζώνη στη μέση. Η ποιότητα και τα χρώματα των τουνίκ αντανακλούσαν και το βιοτικό επίπεδο αυτού που τα φορούσε. Οι πλουσιότεροι επέλεγαν ακριβά υφάσματα και έντονα χρώματα, ενώ οι φτωχότεροι το αντίθετο.

Κοιτάξτε προσφορές αλλά και eshop που έχουν από ρούχα μέχρι κοσμήματα και gadgets. Ακόμα και μετοχές μπορείτε να βρείτε, στο Mall μας. Στη συνέχεια, επισκεφτείτε το Shop μας, όπου θα βρείτε sustainable προϊόντα για να αγοράσετε. Φυσικά μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε με τα δικά σας προϊόντα προς πώληση, που αγαπάτε πολύ, αλλά δε χρειάζεστε πια.