Εισαγωγή: Μόδα του Μεσαίωνα Μέρος #1

Το κείμενο που ακολουθεί υπαγορεύεται στο podcast μέσω της εφαρμογής Spotify. Είναι το επεισόδιο Medieval Fashion Part #1 της σειράς History of Fashion. Θα αναφερθούμε στη μεσαιωνική περίοδο και τα χρόνια των μετανεστεύσεων. Ο ρουχισμός τότε ήταν πολύ απλός, ενώ άρχισαν να εισάγονται νέες ικανότητες και νέα εργαλεία, τα οποία προκάλεσαν τη γέννηση της μόδας. Η μόδα καθόριζε και τη θέση στην κοινωνία.

Yλικά

Με τις μετακινήσεις, ο κόσμος κατέληγε, είτε σε παγερότερα κλίματα, είτε σε θερμότερα. Αυτό σήμαινε ότι, φορούσαν και τα αντίστοιχα υφάσματα σε ρούχα για να τους καλύπτουν. Για παράδειγμα, στα πιο κρύα μέρη, φορούσαν μάλλινα ρούχα. Αντίθετα, στα ζεστότερα, φορούσαν λινά, μετάξι και ελαφριά μάλλινα υφάσματα. Η παραγωγή αυτών των ρούχων γινόταν με πολύ εντατική εργασία.

Σχέδια

Και τα δύο φύλα, φορούσαν τουνίκ, που τις κρατούσαν στη μέση με μία ζώνη. Από πάνω έριχναν τον μανδύα, οι άντρες, και φορούσαν τα προγενέστερα τότε παντελόνια στο κάτω μέρος μέχρι το γόνατο. Επίσης, φορούσαν λινά μπλουζάκια το καλοκαίρι ή σαν φανέλα το χειμώνα. Αγαπούσαν πολύ τη διακόσμηση, τις πλεξούδες και τα κοσμήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ολοκληρώσουν την εμφάνιση τους.

Επίλογος

Κοιτάξτε προσφορές αλλά και eshop που έχουν από ρούχα μέχρι κοσμήματα και gadgets. Ακόμα και μετοχές μπορείτε να βρείτε, στο Fave Brands μας. Στη συνέχεια, επισκεφτείτε το Shop μας, όπου θα βρείτε sustainable προϊόντα για να αγοράσετε. Φυσικά μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε με τα δικά σας προϊόντα προς πώληση, που αγαπάτε πολύ, αλλά δε χρειάζεστε πια.