ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Καινοτόμα και Υγιεινά Γλυκά

Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς τους γλυκατζήδες είναι να μπορούμε καθημερινά να απολαμβάνουμε κάτι γλυκό….. χωρίς να ρισκάρουν τη γραμμή μας αλλά και την υγεία μας!

Πόσο συχνά ονειρευόμαστε ένα προφιτερόλ ή ένα γαλακτομπούρεκο;

Πόσο συχνά επιτρέπουμε στον εαυτό μας να το καταναλώνει; και τις υπόλοιπες φορές τί γίνεται;

Υπάρχει επιλογή ή μένουμε απλά με το… όνειρο.

Σαφώς η υπέρμετρη κατανάλωση γλυκών δε συνάδει ούτε με ένα καλλίγραμμο κορμί ούτε με έναν απόλυτα υγιή οργανισμό! Υπάρχουν όμως επιλογές με λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη και θερμίδες, που μπορούν να λειτουργήσουν ως … παρηγοριά σε μια δύσκολη στιγμή, που η όρεξή μας «φωνάζει» για γλυκό.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε:

Σοκολατένια κρέμα

Πώς να φτιάξετε: Σοκολατένια κρέμα

 Φτιάχνουμε μια δροσερή κρέμα με 1 γιαούρτι 2%,  ανακατεύοντας  σε αυτό 1 κ.γ κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη. Για επιπλέον γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κ.σ ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.

Ελαφρύ Cheesecake

Πώς να φτιάξετε: Ελαφρύ Cheesecake

Σε ένα χαμηλό ποτήρι ή μπολ τοποθετούμε  1 μπισκότο τύπου digestive σπασμένο σε κομμάτια, από πάνω 2 κ.σ cottage ανακατεμένο καλά (να γίνει κρεμώδες) με 1 κ. γ στέβια και στο τέλος 1 κ.σ μαρμελάδα με στέβια. Το γλύκισμα αυτό πραγματικά παίρνει άριστα!

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ελληνικότατα γλυκά του κουταλιού τα οποία μπορούμε να παρασκευάσουμε με πολύ λιγότερη ζάχαρη (ή υποκατάστατα ζάχαρης) και να τα απολαμβάνουμε χωρίς πολλές τύψεις!

Κι άλλες συνταγές...

  • Smoothies με φρούτα:Ανακατεύουμε φρούτα με ελαφρύ γάλα ή γιαούρτι και για επιπλέον γεύση προσθέτουμε 1 κ. γ κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη ή μέλι ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Μια παραλλαγή είναι να παγώσουμε μια μπανάνα για κάποιες ώρες στην κατάψυξη και στη συνέχεια να την ανακατέψουμε με 1 κ. γ κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη μέχρι να ομογενοποιηθεί και να απολαύσουμε κάτι σαν… παγωτό μπανανοσοκολάτα!
  • Light Millefeuille: Χρειαζόμαστε μόνο γάλα, άνθος αραβοσίτου και λεμόνι για την κρέμα μας και κρημ κράκερ για τις στρώσεις … το γλυκό μας είναι νοστιμότατο!
  • Kλασικό ελαφρύ ζελέ! Και για να μην είναι βαρετό μπορούμε να το εμπλουτίσουμε με φρέσκα φρούτα ή να το συνδυάσουμε με κρέμα αραβοσίτου ή ακόμα και με μπισκότα τύπου πτι μπερ και να κάνουμε ένα ελαφρύ γλυκό ψυγείου!

Απελευθέρωσε τον Εσωτερικό σας Σεφ

Ας πειραματιστούμε, λοιπόν, στην κουζίνα μας…. Και ας μην ξεχνάμε πως πάντα μπροστά από τη λέξη «γλυκό» οφείλουμε να βάζουμε τη λέξη «λίγο».

Το άρθρο έχει επιμεληθεί η διατροφολόγος Έλενα Κολλιαλή, για την οποία θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες κάνοντας κλικ στο κουμπί.