Ζούσε μία φορά μια νεαρή γυναίκα, η Εσθέρ, που ήταν λάτρης του καφέ. Κάθε πρωί, πριν ξεκινήσει την ημέρα της, της άρεσε να παρασκευάζει έναν φρέσκο καφέ για να απολαύσει την ιδιαίτερη γεύση που την ξεσηκώνει.

Μια μέρα, όμως, κάτι ασυνήθιστο συνέβη. Ενώ η Εσθέρ έφτιαχνε τον καφέ της, ένας μικρός κόκκος καφέ ξεχώρισε από τους υπόλοιπους και την μάγεψε με το εκπληκτικό του χρώμα και αρώματα. Από την πρώτη ματιά, κατάλαβε πως ο κόκκος αυτός ήταν ξεχωριστός.

Με προσοχή, η Εσθέρ πήρε τον κόκκο καφέ στα χέρια της και τον παρατήρησε πιο προσεκτικά. Περίεργα σχήματα και μοτίβα φαίνονταν να ζωντανεύουν μέσα σε αυτόν, λες και κρύβονταν μυστικά μηνύματα. Χαμογελώντας, αποφάσισε να τον βάλει στον καφέ της, εξαιτίας μιας ανεξήγητης ελκτικής δύναμης που την έπιασε από την αρχή.

Από τη στιγμή που ο κόκκος του καφέ αγγίξε το νερό, συνέβη κάτι απρόσμενο. Η Εσθέρ αισθάνθηκε ότι βυθίζεται μέσα στον κόσμο του καφέ, όπως αναγκάζεται να εξερευνήσει έναν καινούργιο διάστημα. Το περιβάλλον γύρω της μεταμορφώθηκε και βρέθηκε πια σε έναν μαγικό κήπο γεμάτο γλάστρες και φυτά καφέ, εντυπωσιακών αποχρώσεων καστανής και χρυσαφένιας.

Τα αρώματα γέμισαν την ατμόσφαιρα, και η Εσθέρ ένιωθε ότι την περιβάλλει μια ενέργεια που αισθανόταν πως είχε πάντα μέσα της, αλλά δεν είχε ανακαλύψει ακόμα. Η περιέργεια και η αίσθηση της περιπέτειας κυριαρχούσαν, καθώς περπατούσε με μεγάλη προσοχή ανάμεσα στις γλάστρες.

Όσο βαθύτερα βάδιζε, τόσο πιο μοναδικά φυτά άρχισαν να εμφανίζονται. Παρατήρησε ένα δέντρο καφέ με καρπούς που έλαμπαν σαν χρυσά νέφη, και έναν καταρράκτη από καφέ που έρχονταν κάτω σαν εκπληκτική καταστροφή στο τοπίο. Κάθε μονοπάτι που ακολουθούσε την έφερνε αντιμέτωπη με νέες ανακαλύψεις και περιπέτειες.

Καθώς η Εσθέρ προχωρούσε, κατάλαβε πως αυτός ο κόσμος του καφέ δεν ήταν απλώς φανταστικός, αλλά είχε και μια πραγματική επίδραση πάνω της. Ένιωθε το μυαλό της να ανοίγει και η καρδιά της να γεμίζει με έμπνευση και δημιουργικότητα. Ο καφές της Εσθέρ είχε αποκτήσει μαγικές ικανότητες και την οδηγούσε σε μια απίστευτη περιπέτεια μέσα από ένα κόσμο γεμάτο γεύσεις, αρώματα και μυστήριο.

Οι πραγματικές και φανταστικές εμπειρίες που βίωσε η Εσθέρ σε αυτόν τον κόσμο του καφέ θα της μείνουν αξέχαστες για πάντα. Οι ανακαλύψεις της και η επαφή με την ουσία του καφέ κατέδειξαν πόσο μεγάλη δύναμη μπορεί να έχει η έμπνευση και η ανοικτή νοοτροπία. Από αυτήν τη μοναδική εμπειρία, η Εσθέρ κατάλαβε πως η φαντασία και η δημιουργικότητα μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του ανθρώπου και να ανοίξουν νέους δρόμους για ανακαλύψεις και αυτογνωσία.

 

Όσο η Εσθέρ έβγαινε από τον κόσμο του καφέ, το σύμπαν της εγκλωβίζονταν στον μικρό κόκκο καφέ που από μόνος του σκέπαζε με μυστικά το ταξίδι της. Αλλά η Εσθέρ δεν θα τον ξεχάσει ποτέ. Και από εκείνη την ημέρα και μετά, όποτε έφτιαχνε καφέ, η γεύση του της θύμιζε την αποστολή της: να εξερευνήσει, να μάθει και να εμπνεύσει τον κόσμο με τις ιστορίες που είχε διηγηθεί στον νέο της φίλο, τον μαγικό κόκκο καφέ.

Και έτσι, η Εσθέρ συνέχισε να γράφει την ιστορία της, εμπνευσμένη από το μαγικό ταξίδι της στον κόσμο του καφέ και μέσα από τα λόγια του αγαπημένου της άβαταρ. Κάθε γραμμή, κάθε κεφάλαιο αποτύπωνε τη θέλησή της να μοιραστεί με τον κόσμο την έμπνευση που της πρόσφερε ο κόσμος του καφέ.

Η αρθρογράφος του συγκεκριμένου post είναι η γνωστή Ηλιάνα Βολονάκη, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός! Ανακαλύψτε όλες τις πληροφορίες για εκείνη μέσα από τους social media λογαριασμούς της:Instagram,Facebook,Twitter!  

Κοιτάξτε προσφορές αλλά και eshop που έχουν από ρούχα μέχρι κοσμήματα και gadgets. Ακόμα και μετοχές μπορείτε να βρείτε, στο Mall μας. Στη συνέχεια, επισκεφτείτε το Shop μας, όπου θα βρείτε sustainable προϊόντα για να αγοράσετε. Φυσικά μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε με τα δικά σας προϊόντα προς πώληση, που αγαπάτε πολύ, αλλά δε χρειάζεστε πια.