Η μόδα στον Μεσαίωνα μέρος #7

Ας ταξιδέψουμε πίσω στην περίοδο από το 1300 έως το 1380 π.Χ. και να ανακαλύψουμε την ιστορία της μόδας. Κατά την διάρκεια αυτής της εποχής, η ένδυση ήταν προσαρμοσμένη στο σχήμα του σώματος, με αποτέλεσμα να προσδίδεται έμφαση στην ανάδειξη της φυσικής γραμμής του ανθρώπου. Ουσιαστικά, είχαμε το ξεκίνημα του tailoring!

Οι άνθρωποι φορούσαν επίσης δερμάτινα παπούτσια, τα οποία προσέφεραν προστασία και άνεση κατά την διάρκεια των καθημερινών τους δραστηριοτήτων. Εντυπωσιακότερα, όμως, τα ένδυμα με τα μακριά μοτίβα ανήκαν στην αριστοκρατία. Οι ευγενείς φορούσαν δημιουργίες, οι οποίες έπεφταν με χάρη και κίνηση, προσθέτοντας έναν αέρα μυστηρίου και βαρύτητας στην εμφάνισή τους.

Καθώς εξερευνούμε αυτήν την περίοδο, παρατηρούμε την εξέλιξη της μόδας και πώς οι άνθρωποι εκφράζονταν μέσω της ενδυμασίας τους. Το ρούχο προσάρμοζεται στο σώμα, τα παπούτσια προσέφεραν άνεση, ενώ οι αριστοκράτες προτιμούσαν τα ρούχα με χαρακτηριστικά που έκαναν την εμφάνισή τους ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Ανυπομονούμε να σας μοιραστούμε περισσότερα για την αρχαία μόδα. Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε για να μην χάσετε κανένα από τα επόμενα μέρη του σειράς “Η μόδα στον Μεσαίωνα μέρος #7”!

Κοιτάξτε προσφορές αλλά και eshop που έχουν από ρούχα μέχρι κοσμήματα και gadgets. Ακόμα και μετοχές μπορείτε να βρείτε, στο Mall . Τα brands που προαναφέθηκαν θα τα βρείτε, επίσης, στο Mall!! Στη συνέχεια, επισκεφτείτε το Shop Fashion, όπου θα βρείτε sustainable προϊόντα για να αγοράσετε. Φυσικά μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε με τα δικά σας προϊόντα προς πώληση, που αγαπάτε πολύ, αλλά δε χρειάζεστε πια.  Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το app μας στο App Store ή στο Google Play. Όσο για το Shop Beauty είναι υπό κατασκευή και αναμένουμε με αγωνία το πρώτο μας προιόν! Ελπίζουμε και εσείς!