Εισαγωγή – Ancient Fashion Part #10

Το κείμενο που ακολουθεί υπαγορεύεται στο podcast μέσω της εφαρμογής Spotify. Είναι το επεισόδιο Ancient Fashion Part #10 της σειράς History of Fashion. Θα αναφερθούμε στους προιστορικούς καιρούς και τα χρώματα των ρούχων τότε.

Κυρίως Θέμα – Ancient Fashion Part #10

Όσα έχουν παραμείνει από την προϊστορία έχουν ξεβάψει και έχουν χάσει το χρώμα τους, στο οποίο τόσο πολύ εστίαζαν οι πρόγονοι μας. Τα ρούχα τους ήταν γεμάτα χρώματα που προέρχονταν από τη φύση, τη γη, τα φυτά, τα έντομα και τους βράχους. Τα χρώματα που φορούσαν ήταν συμβολικά και πολλές φορές διαχώριζαν τις τάξεις και τα έθνη. Μια πολύ δημοφιλής βαφή ήταν το indigo, που προερχόταν από φυτό και ήταν καθαρά φυσική η προέλευση του. Παράλληλα, το χρησιμοποιούσαν και για να κάνουν tatoo.

Επίλογος – Ancient Fashion Part #10

Κοιτάξτε προσφορές αλλά και eshop που έχουν από ρούχα μέχρι κοσμήματα και gadgets. Ακόμα και μετοχές μπορείτε να βρείτε, στο Mallμας. Στη συνέχεια, επισκεφτείτε το Shop μας, όπου θα βρείτε sustainable προϊόντα για να αγοράσετε. Φυσικά μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε με τα δικά σας προϊόντα προς πώληση, που αγαπάτε πολύ, αλλά δε χρειάζεστε πια.