Εισαγωγή

Το κείμενο που ακολουθεί υπαγορεύεται στο podcast μέσω της εφαρμογής Spotify. Είναι το επεισόδιο Ancient Fashion Part #9 της σειράς History of Fashion. Θα αναφερθούμε στο Βυζάντιο και το στυλ στα χρόνια εκείνα.

Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα στο επεισόδιο Ancient Fashion Part #9

Τα χρόνια του Βυζαντίου βασίλευαν ο Ιουστινιανός Α’ και η Θεοδώρα. Ως οι τρανότερες και πλουσιότερες φιγούρες, φορούσαν και τα ανάλογα ρούχα. Τα ρούχα τους ήταν ριχτά και μακριά φορέματα από μετάξι στολισμένα με patterns, κοσμήματα και χρυσά νήματα. Το στυλ τησ βασίλισσας ήταν τόσο influencial που εμπνέει τους fashion designers μέχρι και σήμερα.

Η αμέσως επόμενη κοινωνική τάξη στο επεισόδιο Ancient Fashion Part #9

Οι γυναίκες φορούσαν ρούχα από μετάξι και πέπλα. Οι άντρες φορούσαν τουνίκ σε σχήμα Τ και μανδύες. Κάποια ρούχα ήταν τα επίσημα άμφια της Ορθόδοξης και της Kαθολικής Εκκλησίας.

Η φτωχότερη τάξη στο επεισόδιο Ancient Fashion Part #9

Οι άντρες φορούσαν μάλλινες τουνίκ μέχρι το γόνατο με κολάν, μπότες και έναν εξωτερικό μανδύα.

Επίλογος

Κοιτάξτε προσφορές αλλά και eshop που έχουν από ρούχα μέχρι κοσμήματα και gadgets. Ακόμα και μετοχές μπορείτε να βρείτε, στο Mall μας. Στη συνέχεια, επισκεφτείτε το Shop μας, όπου θα βρείτε sustainable προϊόντα για να αγοράσετε. Φυσικά μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε με τα δικά σας προϊόντα προς πώληση, που αγαπάτε πολύ, αλλά δε χρειάζεστε πια.