Μόδα στην αρχαιότητα μέρος #8

Το κείμενο που ακολουθεί υπαγορεύεται στο podcast μέσω της εφαρμογής Spotify. Είναι το επεισόδιο Ancient Fashion Part #8 της σειράς History of Fashion. Θα αναφερθούμε στην Ρωμαική Αυτοκρατορία και τη μόδα στα χρόνια εκείνα.

Τήβεννος στο επεισόδιο Μόδα στην αρχαιότητα μέρος #8

Μόνο οι πολίτες της Ρώμης φορούσαν την τήβεννο. Το χρώμα της καθόριζε το status των πολιτών. Μωβ φορούσε μόνο ο αυτοκράτορας. Οι γερουσιαστές και οι ιερείς είχαν κάποιες λωρίδες μωβ στις ρόμπες τους.

Stola στο επεισόδιο Μόδα στην αρχαιότητα μέρος #8

Οι γυναίκες φορούσαν μια stola, που έδεναν με καρφίτσες στους ώμους. Επιπλέον, τη συγκρατούσαν με μία ζώνη κάτω από το μπούστο, στο ύψος της μέσης. Από πάνω φορούσαν ένα σάλι, που κάλυπτε συνήθως το κεφάλι. Τα ρούχα τους ήταν χρωματιστά σε μπλε, κίτρινο ή κόκκινο και κάποιες φορές διακοσμημένα. Τα υφάσματα ήταν συνήθως μάλλινα και λινά, ενώ τα μεταξωτά φοριούνταν από τους πλούσιους.

Τουνίκ στο επεισόδιο Μόδα στην αρχαιότητα μέρος #8

Οι δούλοι φορούσαν την τουνίκ. Ως υποδήματα φορούσαν δερμάτινα σανδάλια ή μπότες.

Μαλλιά στο επεισόδιο Μόδα στην αρχαιότητα μέρος #8

Οι άντρες είχαν τα μαλλιά τους κοντά και ήταν ξυρισμένοι. Οι γυναίκες τα είχαν σγουρά με τη βοήθεια των υπηρετών τους.

Offers

Κοιτάξτε προσφορές αλλά και eshop που έχουν από ρούχα μέχρι κοσμήματα και gadgets. Ακόμα και μετοχές μπορείτε να βρείτε, στο Mall μας. Στη συνέχεια, επισκεφτείτε το Shop μας, όπου θα βρείτε sustainable προϊόντα για να αγοράσετε. Φυσικά μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε με τα δικά σας προϊόντα προς πώληση, που αγαπάτε πολύ, αλλά δε χρειάζεστε πια.